Hevosharrastus

Hevosten käsittely on myöskin iso osa tallilla toimimista. Sen osaaminen on yhtä tärkeää ratsastuksen kanssa. Meidän tallilla se otetaan vakavasti. Hevoset ovatkin siitä syystä pääasiassa kilttejä. Ne ovat meidän ratsastus-/käsittelytekniikassa ne parhaat opettajat. Kaikki on koulutettu suurella sydämellä hitaasti ja hartaasti. Niinpä ne eivät välttämättä ensimmäisellä kymppikortilla vielä ns.aukene ratsastajilleen, mutta niillä on helppo kehittyä eteenpäin. Isotkin hevoset tottelevat niin pieniä kuin suuria ratsastajiaan, toki osalla saattaa olla tapana ”kokeilla” johtajuuttaan. Ne on kuitenkin suhteellisen helppoa saada taipumaan ihmisen tahtoon, sillä yleensä ne nauttivat meidän rapsuttelusta ja tahtovat opettaa kaikille ratsastuksen saloja. Ensin voi olla vaikeaa ymmärtää niitä, mutta kuuntelemalla ohjaajaa tarkasti ja yritteliäällä asenteella pääsee pitkälle. Niitä ei haittaa vaikka et vielä osaa. Kaikki voivat oppia!

Pienemmät ryhmätunnit ovat asiakkaan oppimisen kannalta hirmu hyvä juttu, sillä pienempi ryhmäkoko antaa ohjaajalle enemmän aikaa keskittyä jokaiseen ratsastajaan henkilökohtaisesti. Se tuo myös vastuuta, sillä ryhmästä ei voi olla pois kovin montaa kertaa. Mikäli emme saa ryhmiä täyteen edes miltei joka kerta joudumme kasvattamaan ryhmäkokoja tai nostamaan hintoja niin ettei poissaoloista tule taloudellista vahinkoa yritykselle! Tämän yrityksen toiminnan periaatteena on kuitenkin pitää mahdollisimman hyvää huolta ratsastajistaan sekä hevosistaan ja siitä syystä varat menevätkin pääasiassa hevostoiminnan kehittämiseen. Jos talous ei ole kunnossa valitettavaa on että toiminta ei voi enää kehittyä tai jatkua samanlaisena.
Riina ja sen hevoset touhuaisivat mielellään ihan ilmaiseksi erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi. Harmiksemme se ei ole mahdollista, sillä kaikkien on saatava murua rinnan alle (ja hevosen pito ei ole kovin halpaa lystiä).

Mainokset