Haaveissani 30.9. kouluratanäytös

Ajatuksena on suorittaa omalla toiveratsulla omavalintainen koulurata. Voit joko itse suunnitella sen ja sisällyttää siihen kaikkea oppimaasi tai opetella jonkin valmiin radan. Esitys saa kestää max 6min ja suorituksen sisällöstä tulisi antaa kirjallinen kertomus tuomarille. Jos haluat tähän voi myös lisätä musiikkia ja useampia ratsukoita tai kekseliästä vaatetusta. Kysymyksiä voit heittää ilmoille whatsappin kautta. Kaikki osallistujat palkitaan ja parhaat tai kekseliäimmät saavat lisäksi yllätyspalkinnon.

Näytökset alkavat klo13 ja esitystuokio kestää max 3h eli esityksiä mahtuu noin 20 tähän väliin. Hevoset tulee laittaa näytöskuntoon ja verkata jo ennen näytöksen alkua.
Touhu on leikkimielistä ja ei missään tapauksessa vakavaa. Niinpä voit osallistua omalla tasollasi, vaikka taluttajan kanssa. Tule siispä mukaan ihan rennolla meiningillä.

Ratasuunnitelma voi näyttää esim tältä:

-laukassa sisääntulo, ympyrä, kokorataleikkaa

-ravissa loivakiemura, voltti, avotaivutus, täyskaarto

-raviosuus toiseen suuntaan samalla tavalla

-laukkaosuus toiseen suuntaan samalla tavalla

….

Saatte vapaat kädet. Esitystä voi käydä harjoittelemassa viikonloppuisin tai tuntien jälkeen. Ilmoita osallistumisesi mahd pian tekstarilla niin saan tietää kuinka moni on mukana. Suoritukseen menee yksi kerta kortilta ja tuomarin arvion saat kirjallisena.

Teemana on hevosystävällisyys ja hevosrakkaus (heppahalit yms voivat sopia esitykseen). Jos kaipaat ideointi apua autan mielläni!

Mainokset
Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Heppakerho, leirit, kisajudui, yms

Heppakerho ja leiritoiminta saa pian ihan omat osiot tänne.

Lähi viikonlopulle sovin meille myös koulutuomaria, jotta saamme hänelle esitettyä tänä syksynä oppimiamme taitoja kukin omalla tasollaan ja toiveratsullaan.

Kaipaan myös hevosille vuokraajia lisää, sillä tämän hetkinen työmäärä on aivan liian pientä. Mikäli sinulla on joko klo19 jälkeen arkisin aikaa tulla ahertamaan tai viikonlopuilla ota asia puheeksi.

Saamme viikonlopuille tai illoille tarvittaessa myös vierailevia yksityisopettajia! Ryhmätunneilla kaikkeen on vaikeaa puuttua ja siksi monesti kehityksen joutuessa taantumaan on parempi huutaa apua, kuin kärvistellä kuukausi tolkulla. Usein toisen open sanat vain uppoaa paremmin tai hän osaa sanoa asian sinulle sopivalla tavalla. Whatsappilla näistä lisää.

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Kepparikarkeloiden palkinnot

Muistakaapas käydä perimässä kisoista saadut hevostoimintapalkinnot. Voit periä sen pyytämällä vanhempiasi laittamaan sähköpostia minulle. Muista kuitenkin tarkistaa, että sinunkin vapaa-ajan vakuutuksesi sisältää ratsastuksen. Tervetuloa!

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Lisää hevosia ja toimintaa

Niinpä niin toimintaamme on astumassa mukaan uusia vahvistuksia. Nuorehkoja, mutta peruskoulutettuja poneja. Tämä lisää liikutuksen tarvetta myös viikonlopuille.

Aion perustaa erillisen pienryhmän esteille, jos kysyntää riittää ehkä useammankin. Esteet lajina on ihan oma maailmansa ja teenkin nyt tiukan tekstin tästä se perustuu omiin kokemuksiini lajin parissa.

Esteet vaativat ratsastajalta paljon rohkeutta ja tasapainoa. Vauhdin tulee olla kunnossa ennen kuin ratsastaja voi turvallisesti ylittää esteen. Siinä tarvitaan hetkittäin jämerämpiä otteita ja samalla mukautumista hyppyihin sievästi. Niinpä sen ei tarvitse olla kaikkien ratsastajien juttu, vaikka se kyllä tuo mukavaa vaihtelua harrastukseen.
Mukavuudestaan huolimatta suurinosa (jopa 90%) tippumisista tapahtuu esteillä. Tippumista ei tietenkään voi välttää muutenkaan ja se on riskinä aina, kun nousee ratsaille. Myös iso osa hevosten omista kolhuista ratsastuksessa tulee esteillä ja puomeilla. Näistä syistä en halua enää pitää isolle massalle hyppyjä vaan kohdistan sen tarkemmin.
Toivonkin sinun esteratsastuksesta haaveileva, ottavan estehaaveesi puheeksi kanssani, niin katsotaan henkilökohtaisemmin mitä voin juuri sinulle tarjota. Hevosistamme iso osa on nimenomaan estesukuisia ja osa pärjännyt kilparadoilla ihan mukavasti. Olen myös itse hyppyjä opiskellut ja kilpaillut ehkä jopa enemmän kuin kouluratsastusta.

Että kaikki halukkaat pääsisivät kuitenkin hyppäämään voidaan miltei joka sunnuntai hypätä. Näihin pääset ilman pienryhmään sitoutumista ja voit ilmoittautua mukaan whatsappilla.

2017 290Kiitos kivasta kuvasta Saanalle! Tässä pikku Peppi ja Tango yksi estesukuisista tammoistani.

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Kepparikisan rata

Heippa kaikki kepparikisailijat!

Tässä teille kepparikisojen rata. Tervetuloa kilpailemaan! :)

IMG_1352

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Ensi viikolla aloitetaan

Tiistaina alkaa tunnit. Ihanaa nähdä teitä! Hevoset ovat jo aivan kyllästyneitä tähän ratsastamattomuuteen. Toivottavasti tekin.

Mikäli sinulla  vanha-asiakas olisi kiinnostusta kehittää itseäsi enemmän hevosten vuokraamis tai omistamis suuntaan ota asia puheeksi kanssani. Samoin kilpailu tai valmentautumis!

Uusi asiakas sinua me juuri nyt tarvitsemme, sillä muutama paikka on vapautunut ja hevosmäärä tuntuu lisääntyvän. Mikäli haluat oppia sievää miltei ilman käsiä ratsastusta ja päästä tutustumaan sieviin karvakorviimme paremmin ole ihmeessä yhteydessä. Ei haittaa vaikka olisit he Ö tai A tasoa löydät varmasti paikkasi. Myös ihan vasta-alkajalle löytyy ratsuja. Älä siispä jänistä vaan tule mukaan!
Mikäli et voi rahallisista syistä ratsastaa voit tulla tallille muuten vaan ja meillä on myös osamaksu mahdollisuus.

yytr

Kuva yyterin leiripäivältämme

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Uusia juttuja muillekin kuin omille oppilaille

Mahtava alkukesä takana. Ensimmäinen leiri vedetty kunnialla läpi. Toinen vielä heinäkuun alussa tulollaan. Juhannuksen jälkeinen leiri peruuntui niinpä keksin muuta puuhaa polleille! Vastuuhevostyypit olkaa uudestaan yhteydessä nimittäin nyt teitä kaivataan.

Kesäkuussa olisi luvassa:

-4-6 tuntia kestävä maastovaellus. Meidän tallilaisille tuo kustantaa 3krt kortilta ja muille 100euroa. Ilmaise kiinnostuksesi whatsapilla niin sovitaan sen kautta tarkempi aikataulu ja vaelluksen suunta. Tämä jo kokeneemmille tyypeille.

-Uusille ratsastajille istuntakurssi pienryhmänä. Ratsastusryhmään otetaan max 3hlö per kerta. 90 euron hinta sisältää kaksi 1.5h kestävää ratsastustuntia, joko samana päivänä tai erillisinä päivinä.

-Tarvittaessa voin ottaa myös omalla hevosella lähijaksolle vieraita ratsastajia hevosellaan. Hintaa hevosen majoitukselle oma hoidolla(sis.kuivikkeet,laidunheinä), opetuksineen tulee vain 50euroa päivä. Käyttöön saat opetuksen lisäksi halutessasi: ajovarusteet kärryineen, maastoradan, estekaluston ja uittopaikan.

-Omalla hevosella yksityistunti kokeilu lähiseudulle vain tämän kuun loppuun 30euroa(+bensat, jos matka on pitkä).

Kokemusta:

Huono istuntaisten, sekä pelkäävien tai liian kovien/vahvojen ratsastajien kuriin palautuksesta.

Erilaisten/eri rotuisten hevosten;
ex-ravurit, varsat, huono käytöksiset oli syynä mikä hyvänsä, laiskat, kuumat….issikat(ei erikoisaskellajit). Olen ratsu-, maastovarmuus-, ohjasajo-, ajo(reet, valjakkokärryt, peruskärryt) ja estekouluttanut hevosia. Saanut niistä jopa lapsi ystävällisiä.
Minulla on hevosten selästä suistumiskielto niinpä neuvon mieluiten maastakäsin vieraiden hevosten kanssa. Tulevaisuudessa saatan olla kiinnostunut ottamaan yksityishevosia koulutettaviksi pidemmiksi jaksoiksi meille.

Whatsappilla tavoitat nopeimmin!

Tässä ratsuina suomenhevoset. Kimo kuuma tamma, jota ei alkuun hallinnut juuri kukaan. Selässä pärjää nyt jopa alle kouluikäiset kiltisti hevosta käsittelevät ratsastajat. Esteillä kuumuu sopivasti.
Jälkimmäinen ruuna on ex-ravuri, joka on nykyään yksi suosituimmista tuntiratsuistani.

 

 

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi