Saskian pienryhmät

Saskia saa päivikseen perjantain ja lauantain. Ryhmiin otetaan maksimissaan 4hlö.
Perjantaina on mahdollista ratsastaa klo 16:sta eteenpäin jopa klo 20:een asti. Lauantaina kolmisen tuntia esimerkiksi klo 13:sta eteenpäin.
Hänen tuntihintansa ovat vakituisille kävijöille 30e/krt, jolloin kerrat maksetaan 20-kerran korteilta. Vakituiseksi voi alkaa kukatahansa.
Syyskauden sitoutujalle hinta on 32 e/krt.
Sille joka haluaa vain testata yhden 10-kerran kortin, on tuntihinta 34e/krt.

Toiminta alkaa viimeistään syyskuussa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan elokuun ajan.
Saskian pienryhmiin voit ilmoittautua tai kysellä niistä tarkemmin sähköpostitse, mutta jotta postit eivät vallan sotkeutuisi laita otsikkoon Saskia.

Nämä eivät vie kuitenkaan kaikkia hevosia työhön, joten niitä riittää tarvittaessa myös maastoihin yms.

Saskian tarkempi esittely on aikaisemmassa postauksessa.

 

 

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Ensi viikolla aloitetaan

Tiistaina alkaa tunnit. Ihanaa nähdä teitä! Hevoset ovat jo aivan kyllästyneitä tähän ratsastamattomuuteen. Toivottavasti tekin.

Mikäli sinulla  vanha-asiakas olisi kiinnostusta kehittää itseäsi enemmän hevosten vuokraamis tai omistamis suuntaan ota asia puheeksi kanssani. Samoin kilpailu tai valmentautumis!

Uusi asiakas sinua me juuri nyt tarvitsemme, sillä muutama paikka on vapautunut ja hevosmäärä tuntuu lisääntyvän. Mikäli haluat oppia sievää miltei ilman käsiä ratsastusta ja päästä tutustumaan sieviin karvakorviimme paremmin ole ihmeessä yhteydessä. Ei haittaa vaikka olisit he Ö tai A tasoa löydät varmasti paikkasi. Myös ihan vasta-alkajalle löytyy ratsuja. Älä siispä jänistä vaan tule mukaan!
Mikäli et voi rahallisista syistä ratsastaa voit tulla tallille muuten vaan ja meillä on myös osamaksu mahdollisuus.

yytr

Kuva yyterin leiripäivältämme

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Uudet tuulet

Suurimmalle osalle luultavasti tutuksi tullut Saskia on palannut opinahjosta Portugalista kertomaan meille pehmeän ja hevosystävällisen kouluratsastuksen saloja. Kouluratsastuksen juuret ovat satoja vuosia kyteneet Portugalin historiassa, ja tämä näkyy herkkänä sekä hevosia kunnioittavana hevosmieskulttuurina. Viime vuosisadan portugalilaisena ja kansainvälisenä ratsastajalegendana tunnetun Nuno Oliveiran opit ovat säilyneet hänen oppilaidensa sydämissä. Sukupolvien vanhetessa Oliveraa lähietäisyydeltä seuranneet hupenevat hiljalleen, mutta Saskialla oli kunnia työskennellä yhden hänen oppilaansa, Fransisco De Bragancan, silmän alla.

Saskia löysi Lissabonin lähellä sijaitsevan Quinta do Archinon lähes sattumalta vuonna 2016 alkusyksyllä. Silloin hän työskenteli Pirkkalan ratsastuskoululla suorittaen ratsastuksenohjaajaopintojaan. Saskiasta oli pitkään tuntunut, että hänen oma ratsastuksensa opiskelu junnaa paikallaan, ja että monien ratsastuksellisien ongelmien ratkaisemistavat eivät tuntuneet omilta. Koulussa hänen mieleensä jämähtivät erityisesti sanat ”Tee enemmän” tai ”Ratsasta enemmän.” Saskiasta tämä tuntui hevosta kohtaan usein turhan paljolta – nehän tuntevat kärpäsenkin ihollaan.

Alunperin Portugaliin lähteminen tuntui lomareissulta. Fransiscon valmennuksessa Saskia huomasi, että ei saanut täkäläisiä hevosia kulkemaan edes suoraa uraa – oman istunnan puutteet tulivat siis erittäin herkille avuille koulutettujen hevosten kautta väistämättä pintaan. Saskiasta tämä oli upeaa. Erityisesti tältä reissulta jäi mieleen hetki, jolloin apua hellittämällä ja oikealla istunnalla hevonen suoritti halutun asian. Saskiasta tuntui, että hän oli tullut kotiin.

”Saskia voitti lotossa” ja pääsi Quinta do Archinolle töihin. Myöhemmin kuukaudet töissä ja opissa Fransiscon tilalla mullistivat hänen näkemyksensä ratsastuksesta sekä hevosten käsittelystä. Fransiscon oppiin hakeutui ratsastajia ympäri maailmaa, ja heidän ratsastustaan ja Fransiscon opetusta seuratessa oma silmä avautui aivan uuteen maailmaan. Lisäksi Saskia pääsi kouluttamaan ja läpiratsastamaan Fransiscon kanssa hänen hevosiaan.

Lyhyesti sanottuna Saskia löysi inspiraation kehittää suomalaista ratsastuksen perinnettä herkempään ja istuntakeskeisempään suuntaan. Hän haluaa antaa ratsastajille oivalluksia siitä, mitä itse oivalsi Portugalissa.

Tallin toimintaa pyritään laajentamaan. Saskialla on aikaa jakaa oppiansa ainakin keväälle 2018 asti. Samalla hän auttaa minua ymmärtämään lisää Nuno Oliveiran opeista sekä oman elämäni kaaoksen (=lapsiarki) läpikäynnissä.

Syyskauden uusista pienryhmätunneista ja muusta tarjonnasta tulee päivitys pian! Pysykää kuulolla ja nauttikaa kesästä!  

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

Uusia juttuja muillekin kuin omille oppilaille

Mahtava alkukesä takana. Ensimmäinen leiri vedetty kunnialla läpi. Toinen vielä heinäkuun alussa tulollaan. Juhannuksen jälkeinen leiri peruuntui niinpä keksin muuta puuhaa polleille! Vastuuhevostyypit olkaa uudestaan yhteydessä nimittäin nyt teitä kaivataan.

Kesäkuussa olisi luvassa:

-4-6 tuntia kestävä maastovaellus. Meidän tallilaisille tuo kustantaa 3krt kortilta ja muille 100euroa. Ilmaise kiinnostuksesi whatsapilla niin sovitaan sen kautta tarkempi aikataulu ja vaelluksen suunta. Tämä jo kokeneemmille tyypeille.

-Uusille ratsastajille istuntakurssi pienryhmänä. Ratsastusryhmään otetaan max 3hlö per kerta. 90 euron hinta sisältää kaksi 1.5h kestävää ratsastustuntia, joko samana päivänä tai erillisinä päivinä.

-Tarvittaessa voin ottaa myös omalla hevosella lähijaksolle vieraita ratsastajia hevosellaan. Hintaa hevosen majoitukselle oma hoidolla(sis.kuivikkeet,laidunheinä), opetuksineen tulee vain 50euroa päivä. Käyttöön saat opetuksen lisäksi halutessasi: ajovarusteet kärryineen, maastoradan, estekaluston ja uittopaikan.

-Omalla hevosella yksityistunti kokeilu lähiseudulle vain tämän kuun loppuun 30euroa(+bensat, jos matka on pitkä).

Kokemusta:

Huono istuntaisten, sekä pelkäävien tai liian kovien/vahvojen ratsastajien kuriin palautuksesta.

Erilaisten/eri rotuisten hevosten;
ex-ravurit, varsat, huono käytöksiset oli syynä mikä hyvänsä, laiskat, kuumat….issikat(ei erikoisaskellajit). Olen ratsu-, maastovarmuus-, ohjasajo-, ajo(reet, valjakkokärryt, peruskärryt) ja estekouluttanut hevosia. Saanut niistä jopa lapsi ystävällisiä.
Minulla on hevosten selästä suistumiskielto niinpä neuvon mieluiten maastakäsin vieraiden hevosten kanssa. Tulevaisuudessa saatan olla kiinnostunut ottamaan yksityishevosia koulutettaviksi pidemmiksi jaksoiksi meille.

Whatsappilla tavoitat nopeimmin!

Tässä ratsuina suomenhevoset. Kimo kuuma tamma, jota ei alkuun hallinnut juuri kukaan. Selässä pärjää nyt jopa alle kouluikäiset kiltisti hevosta käsittelevät ratsastajat. Esteillä kuumuu sopivasti.
Jälkimmäinen ruuna on ex-ravuri, joka on nykyään yksi suosituimmista tuntiratsuistani.

 

 

Kategoria(t): Majantalli | Kommentoi

27.5. lauantaina

Järjestämme Kilpailu- ja taidonnäytepäivän. Aloitamme laittelut klo9 ja lopettelemme hevosten laitumelle vapautukseen klo14. Tämä touhuhan on leikkimielistä, joten osallistua saattaa ihan hauskanpito meiningillä. Tänä vuonna kehittelen muutenkin kaiken uusiksi eli nyt voi osallistua vaikka esteet eivät olisi hallussa ja toisaalta halukkaille olisi niitäkin tarjolla!

Eväät kannattaa ottaa mukaan ja kelinmukainen vaatetus olisi suotavaa. Hinta on yksi kerta kortilta ja jaamme jälleen MajanTallin kiertopokaalin, sekä ruusukkeita.

Ilmoittautumiset tänne kommentilla etunimi, sukunimestä riittää ensimmäinen kirjain ja oma ratsitunnin ajankohta esim: Riina.M. pe klo16

 

Päästiinpä starttaamaan kisakausi. Ratsuinamme olivat Sulo, Tapsa, Kinkku, Impi, Enkeli ja Tango. Kaikki suoriutuivat jopa yli odotusteni. Hyvää työtä! Usein kilpailut menee miten sattuu, kun tilanne on niin jännittävä.
Esteillä omissa luokissaan:
-Kinkku voitti kultaa
-Sulo tuli pronssille
-Tango olisi voittanut, jos luokan olisi voittanut nopeimmalla ajalla
-Tapsa olisi sijoittunut, jos sillä olisi ollut vähän pienemmät tiet eli ratatempo oli alkuun riittävä
Kouluradoilla omissa luokissaan:
-Tapsa sai hopeaa
-Impi pronssia
-Enkeli miltei sijoittui ja kaksikko taisi saada parhaat prosenttinsa
-Sulo sai ensimmäisen yli 60%, vaikka ratsastaja ei ollut ennen kilpaillutkaan

Kategoria(t): Majantalli | 8 kommenttia

Kesä lähestyy!

Mikäli sinä vietät kesän pääasiassa kotosalla voit olla kaipaamani henkilö vastuuhevosteamissäni. En nimittäin millään saa ratsastettua kaikilla heposillani kesällä! Kuten aikaisemminkin kortit venyy kesä-heinäkuun ja elokuussa alkaa taas normaali viikkorytmi.

Kesän tunneista sovimme siispä erillisesti kotisivujen tai whatsappin kautta vähän niin kuin aikaisempinakin kesinä. Tämän kesän muutoksena tulee tämä vastuuhevosteam. Osan porukasta kutsun tehtävään lähi viikkoina. En kuitenkaan usko, että keksin välttämättä juuri sinua. Niinpä voit ilmaista kiinnostuksesi esim yksityis whatsappina. Lukaise kuitenkin vastuuhevossivu vanhempiesi kanssa ennen kuin otat yhteyttä, että vältyn turhilta viesteiltä, kiitos!

Kategoria(t): Majantalli | Yksi kommentti

Viikko 15

20-kortin omaavat muistakaa rästiä poissaolojanne ettei kortti ehdi vanheta ennen loppuaan. Olen pyrkinyt kehittelemään kaikkea mukavaa hevosten kanssa puuhailua rästien käyttämiseksi. Tulevat viikonloput voit käyttää joko yksityistunteina tai vuokraten hevosia. Näitä voi kysellä whatsappina.

Toukokuussa olisi aika järjestää oman tallin kisat. Onko innokkaita avustajia läjäpäin? Päivämäärään voi esittää toiveita tänne kommentilla. Ehkä saadaan päästettyä pollet laitumelle samalla.

Kategoria(t): Majantalli | 7 kommenttia